Блендер стаціонарний: який краще вибрати?



блендер стаціонарний

Блендер є одним з найпопулярніших приладів, використовуваних на кухні. Він необхідний для приготування різноманітних страв, з його допомогою можна приготувати коктейлі та смузі, кремові супи, соуси та інші страви. Багато людей не можуть уявити собі приготування їжі без цього виду кухонної техніки. Чи варто його мати на кухні? Купуючи блендер, який краще вибрати – погружной або стаціонарний, на що потрібно звертати увагу при покупці? Відповіді на ці питання можна знайти в даній статті.

Який вибрати блендер: погружной або стаціонарний?

В даний час дуже популярним приладом на кухні став блендер. Це пристрій дуже корисно під час приготування їжі. З його допомогою можна виконувати ряд робіт, пов’язаних з подрібненням і змішуванням:

  • використовуючи блендер, можна легко приготувати крем-суп або зробити оксамитовий соус;
  • пюрірованіе різних овочів, однак для пюрірованія картоплі цей пристрій не завжди підходить;
  • в літній час часто використовується для приготування смузі і коктейлів з сезонними фруктами і овочами;
  • в ньому можна також змішати і подрібнити сирі овочі, зелень, горіхи та інші види сипучих продуктів;
  • деякі моделі також здатні виконати дроблення льоду.

Все, що від нас вимагається – це кинути в чашу для змішування овочі або фрукти, зелень, горіхи, молоко, кефір, йогурт або сколотини і перемішати інгредієнти протягом декількох секунд, отримавши в підсумку однорідний, вершковий коктейль, яким можна насолоджуватися прямо зараз, а також взяти з собою в поїздку на роботу або в школу.

Пристрій має багато переваг, але також має свої недоліки, які треба мати на увазі. Перш ніж зробити покупку, слід ретельно проаналізувати, який тип блендера краще підійде для нас.

блендер стаціонарний

Типи блендерів – ручні і стаціонарні

Є два типи приладів:

  • Ручний (занурювальний), як випливає з назви, під час роботи ми тримаємо його в руці. Він повинен мати кришку, яка захищає від бризок. При виборі треба звернути увагу на те, як прилад поводиться в руці під час роботи, важливо, щоб його було зручно утримувати.Ручний (занурювальний) блендер
  • Стаціонарний не треба тримати в руках, під час роботи він стоїть на столі. Часто на дні є присоски, що забезпечує стабільність і безпеку.Стаціонарний блендер

Який блендер вибрати: ручний (занурювальний) або стаціонарний?

Багато людей задаються питанням, який краще вибрати блендер, тому треба розглянути переваги і недоліки кожного з них.

Переваги стаціонарного блендера:

  • він буде завжди під рукою, а якщо прилад не потрібен, його можна заховати в неглибокий ящик;
  • такі моделі мають більше можливостей, наприклад, можуть бути використані для подрібнення колотого льоду;
  • часто характеризуються високою потужністю;
  • оснащені герметичним контейнером, що полегшує змішування;
  • зазвичай мають високі обороти;
  • різні режими роботи;
  • красивий сучасний дизайн дозволяє пристрою бути гордістю кухні;
  • набір домашніх страв з цим пристроєм стане різноманітнішим.

Недоліки стаціонарного блендера:

  • займає більше місця;
  • гучність;
  • коштує дорожче.

Переваги погружного блендера:



  • компактний;
  • малий ваги пристрою, що обумовлює простоту використання;
  • змішування може відбуватися в будь-якому контейнері;
  • коштує дешевше.

Недоліки погружного блендера:

  • не зовсім зручний в роботі, одна рука завжди зайнята;
  • можливо розбризкування продукту під час перемішування;
  • слабкіше потужність, не підходить для подрібнення дуже твердих продуктів.

Тому, якщо головна мета покупки приладу полягає в тому, щоб часто готувати коктейлі, подрібнювати продукти у великих кількостях, колоти лід або подрібнювати тверді продукти варто вибрати стаціонарну модель. Блендер стаціонарний краще вибрати для кухні, де є достатньо місця. Його функціональність є більш складною. Деякі моделі дозволяють використовувати різні додаткові аксесуари (наприклад, млин).

Якщо прилад не часто використовуватися, розмір кухні або бюджет на покупку невеликі, то доцільно вибирати ручну модель. Ручну (занурювальну) модель часто набувають молоді сім’ї, щоб готувати Пюріровать їжу в маленьких кількостях для дитини. Ручну модель можна також порекомендувати людям, які часто готують супи, соуси і коктейлі.

Блендер стаціонарний: який краще вибрати?

При виборі обладнання, яке в принципі має служити нам протягом багатьох років, ми звертаємо увагу на багато деталей. У поспіху легко випустити з уваги деякі моменти, тому, перш ніж вибрати модель, варто розглянути, чим вони відрізняються і які можуть мати характеристики.

Конструкція стаціонарного блендера

Кожен подрібнювач має корпус, ніж, глечик або чашу, двигун. Сучасні подрібнювачі мають ергономічний дизайн, що робить їх простими та зручними у використанні.

  • ніж. Перевага варто віддавати ножів, виготовленим з нержавіючої сталі, крім того, таким, які можна виймати для очищення і з плином часу замінити. Багато моделей мають кілька змінних ножів для різних цілей. Є ножі, оснащені двома, трьома або навіть чотирма лопатями, встановленими під різними кутами.
  • двигун. Двигуни з різною потужністю можуть нормально працювати в декількох режимах з різною швидкістю. Низькообертовий двигуни забезпечують високу потужність пристрою, зберігаючи при цьому безшумну роботу. Варто звернути увагу також на те, щоб продуктивність і швидкість підбиралися за розміром чаші. Занадто малі за потужністю двигуни з маленькими оборотами не справляються з твердими або важкими продуктами, такими, як трави, заморожені фрукти, злаки, горіхи.
  • Дисплей. Все частіше в сучасних моделях можна зустріти світлодіодні дисплеї.дисплей блендера
  • Штовхач. Кожен прилад також оснащений штовхачем, який дозволяє проштовхувати продукти, не торкаючись рукою леза.штовхач
  • Чаша або глечик – це ємність, в якій подрібнюється продукт. Чаші можуть бути обладнані вимірювальною шкалою та кришкою для більшого комфорту.

На які параметри треба звернути увагу?

Найбільш важливі параметри, на які треба звернути увагу при виборі стаціонарного блендера наступні:

  1. ємність чаші – чим вона вища, тим більше продукту можна подрібнити за один прийом. Це особливо важливо, коли в будинку живе багато людей і страви готуються у великих кількостях. Вибираючи модель, треба звернути увагу на розмір чаші, якість, кількість і орієнтацію лопатей. У кращих блендерах є 6 ножів, які розташовані у всіх напрямках, що дозволяє ідеально змішувати продукти, що знаходяться вище і нижче рівня лопатей. Можна знайти в продажу моделі з невеликою чашею (близько 1 літра) і з великою чашею, що дозволяють подрібнювати до 2,5 літрів продукту. У кращих рішеннях, ми маємо можливість придбати додаткову чашу (наприклад, меншого розміру для подрібнення невеликих порцій продукту).
  2. Якість виконання і матеріали. Конструкція і всі деталі повинні бути бездоганними, все елементи повинні бути добре узгоджені. Особливу увагу слід звернути на виконання чаші (глечика). Вона може бути зроблена з пластику, скла або акрилу. Найбільш міцним і надійним буде загартоване скло, але пластик стійкіший до руйнування. Чаші обов’язково повинні бути виготовлені з матеріалу BPA Free (матюкав без бісфенолу А).
  3. стійка конструкція – дно може бути оснащено ніжками з присосками, що дозволить приладу надійно стояти на місці і не рухатися по стільниці під час роботи.
  4. потужність – чим вона вища, тим пристрій може працювати довше без перерви. Це дуже важливий параметр. У продажу є блендери з потужністю від 100 до 1500 Вт. Найслабше обладнання буде використовуватися тільки для подрібнення трави або інших дуже м’яких продуктів. Найпотужніші моделі можуть подрібнювати лід. Таким чином, треба пам’ятати, що чим вище потужність, тим пристрій може працювати довше без перерви, в іншому випадку тривала робота може привести до перегріву. Найслабші пристрої мають потужність 100 Вт, чого може бути недостатньо. Найчастіше пристрої мають потужність від 400 до 750Вт, а найбільш просунуті моделі можуть мати потужність до 1500 Вт. Варто вибирати пристрій, який має можливість регулювання швидкості.
  5. обороти – число оборотів визначає швидкість руху лопатей ножа. Ручні моделі можуть працювати при 20 000 об / хв, а стаціонарні – від 35000 обертів / хв. Модель, що має більш високу швидкість, безумовно, більш функціональна. Високошвидкісний прилад, швидкість обертання лопатей якого не менше, ніж 24000 обертів на хвилину дає ефект емульгування, подрібнюючи до повної ліквідації шматочків овочів, фруктів, листя, трави і т.д. Ці пристрої призначені як для виконання спеціальних завдань, так і для повсякденного використання. Вони дозволяють готувати здорові соки, емульсії, горіхове масло, спреди для бутербродів, перетерти мак, змолоти борошно, і багато іншого. Просунуті пристрої мають різні функції, програмуються і мають спеціальні програми, наприклад, змішування в вакуумі. Великою перевагою є турбо функція (імпульсний режим), що значно прискорює крутний момент.
  6. метод управління – найчастіше пристрій управляється вручну ручкою або кнопками, але є також моделі з дисплеєм. Краще вибрати такий блендер, управління яким буде найбільш зрозумілим і інтуїтивним.метод управління
  7. Довжина шнура живлення і розміри пристрою – це важливо, якщо пристрій розміщується на столі. Краще вибирати стаціонарний блендер з ергономічним і компактним дизайном, який не займає багато місця. Маленькі моделі, на жаль, мають менші потужності, але в невеликій кухні доведеться шукати компроміс між потребами і доступним місцем.
  8. естетика – бажано, щоб стаціонарні техніка була гордістю кухні, вона повинна відповідати обладнанню та дизайну кухні з точки зору стилю і гармонійного поєднання з іншими пристроями, які знаходяться в приміщенні.
  9. шум – видаються пристроєм звуки можуть бути неприємні для оточуючих. Варто пошукати прилад з тихою роботою, яка не буде заважати іншим членам сім’ї, видаючи занадто багато шуму під час роботи. Рівень шуму виражається в децибелах (дБ), чим менше це значення, тим тихіше робота приладу.

Виробники намагаються перевершити один одного у винаході найсучасніших моделей подрібнювачів, щоб заохотити клієнта купити більш функціональний прилад. Базовий набір часто може бути доповнений покупкою додаткових елементів, наприклад, це можуть бути різні контейнери або наконечники, насадки для збивання піни або подрібнення цибулі. В цьому випадку треба переконатися, що є можливість купити другу чашку з меншим розміром.

Сучасні блендери є універсальними, так що ви можете впевнено конкурувати з багатоцільовими кухонними роботами. Пристрої з інноваційними технологіями дозволяють різати, терти, подрібнювати, виконувати змішування овочів і фруктів, і все це за допомогою лише одного приладу. Блендери в даний час – це дуже професійні рішення для приготування коктейлів, борошна, супів, сорбета з льодом, а також арахісового масла.

блендери

Весна і літо – це час смачних і корисних коктейлів з здорових сезонних овочів і фруктів. Рекорд по високому вмісту вітамінів б’ють «надпотужні» зелені коктейлі або смузі. Тому, теплу пору року – це дуже вдалий час подумати про покупку блендера, за допомогою якого можна швидко і простим способом приготувати смачні напої. Хороша багатофункціональна модель є вибором, який швидко окупається. Вона буде використовуватися на кухні протягом тривалого часу і збагатить щоденне меню новими і цікавими стравами.

Якщо ви вже маєте блендер стаціонарний, який краще вибрати, відгуки про модель, думка про її переваги та недоліки можна залишити у вигляді коментарів до даної статті.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *