Електрична м’ясорубка – яка краще?



Електрична м'ясорубка - яка краще?

Кращі котлети – це ті, які зроблені з власноруч змеленого м’яса. Тоді ви можете бути впевнені, з чого їх зробили. А найсмачніший чізкейк виходить тільки з власноруч змеленого сиру. З цим завданням легко впоратися і зовсім не треба довго крутити ручку в м’ясорубці радянського зразка. Сучасні моделі мають багато можливостей і дозволяють подрібнювати м’ясо і овочі, сир та інші продукти, а також володіють іншими цікавими і корисними функціями.

Якщо вас зацікавила електрична м’ясорубка – яка краще модель для покупки, на що звернути увагу при виборі – на ці питання варто знайти відповіді заздалегідь. Давайте розглянемо їх докладніше.

Типи м’ясорубок

Раніше були відомі тільки ручні пристрої для виготовлення м’ясного фаршу. Безумовно, ручні пристрої до сих пір можна знайти серед численних моделей, запропонованих у магазинах. Вони працюють від кривошипа, який обертає шнек. Такі варіанти є надзвичайно економічними. Для того щоб змолоти на них м’ясо, нам не потрібно електрику, а покупка такого пристрою не зашкодить сімейному бюджету. На жаль подрібнення жорсткого м’яса або великих обсягів вручну буде досить важким завданням. Тому, сьогодні, коли у нас з’явилися більш широкі можливості, краще вибирати електричні моделі. У них шнек приводиться в дію від двигуна.

Яку краще вибрати м’ясорубку електричну? Вибір буде залежати від наших потреб. Адже електричні моделі пропонують нам набагато більше можливостей, ніж просто подрібнення – вони дозволяють вичавлювати сік, формувати тістечка або макаронні вироби, а також можуть мати насадки для виготовлення домашньої ковбаси.

Параметри електричних м’ясорубок

Визначаючись, яку краще купити м’ясорубку електричну, варто звернути увагу на параметри, які суттєво впливають на процес помелу. Отже, основні параметри м’ясорубки це:

  • потужність;
  • продуктивність;
  • міцність матеріалу корпусу і шнека.

Потужність

Одним з найбільш важливих параметрів є потужність. Чим вона більше, тим прилад зможе довше працювати, не побоюючись перегріву, і продукт буде швидше змолоти. Потужність м’ясорубок коливається в межах від 250 до 2000 Вт.

Яка краще м’ясорубка електрична для дому та непрофесійних потреб? Слід пам’ятати, що якщо ви маєте намір подрібнювати жорстке м’ясо, то потужність пристрою повинна бути не менше 500 Вт. Якщо ж ви маєте намір переробляти великі обсяги продукту, то варто задуматися про придбання приладу більшої потужності. Витрати на споживання електроенергії цим видом домашньої техніки не будуть занадто високими, адже ми не так часто їй користуємося, так що можна про це не переживати і вибирати модель з більшою потужністю.

Продуктивність

Не менш важливим параметром є продуктивність. Це значення, яке говорить нам, скільки продуктів дана електрична м’ясорубка здатна подрібнити в хвилину. Звичайно, продуктивність тісно пов’язана з потужністю – прилад на 450 Вт, в хвилину може змолоти близько 1-1,5 кг продукту. Така, наприклад, стандартна модель з потужністю 450 Вт Bosch MFW1501. Ефективності цього пристрою має бути достатньо для домашнього користувача, в одну хвилину вона перемелює близько кілограма м’яса. На ринку також доступні електричні м’ясорубки з дуже високою потужністю і продуктивністю. Моделі з потужністю 2000 Вт – перероблять в хвилину до 2 кг м’яса.

Міцність матеріалу корпусу і шнека

Щоб електрична м’ясорубка збереглася після тривалого використання і спроб подрібнити продукти різної твердості, вона повинна бути зроблена з міцного матеріалу. Корпус приводу м’ясорубки найбільш часто проводиться з:

  • пластика;
  • нержавіючої сталі;
  • алюмінієвого сплаву;
  • чавуну.

Яку м’ясорубку вибрати: з пластиковим або металевим корпусом приводу? Більшість моделей, що продаються на ринку, мають пластиковий корпус, що зменшує вагу приладу. Він досить міцний і довговічний, але менш стійкий до механічних пошкоджень. Моделі з металевим корпусом досить ексклюзивні. Слід пам’ятати, що чавунний корпус повинен бути покритий захисним шаром від корозії. Саме цей матеріал і сталь вважаються найміцнішими. Вони стійкі до механічних пошкоджень, але, на жаль, більш важкі, ніж пластик.

Більш важливим, в порівнянні з корпусом приводу є матеріал, з якого зроблена знімна головка і її внутрішні елементи, такі як, шнек, ніж і грати. Саме ця частина безпосередньо призначена для подрібнення продуктів. Ці елементи завжди виготовляють з металу.

М’ясорубка це пристрій, який вимагає правильного розташування. Ручні моделі зазвичай вгвинчуються в стільницю. У разі електричних м’ясорубок надзвичайно важливо переконатися, щоб у них були нескользящие гумові ніжки.

Які решітки повинна мати м'ясорубка?Які решітки повинна мати м’ясорубка?

Мало хто звертають увагу на тип і якість решіток, які встановлені на вихідному кінці камери подрібнення. Це велика помилка, тому що вони впливають на ефективність роботи пристрою.

М’ясо або інші продукти, що містяться в камері, з відносно високою силою продавлюються через решітку за допомогою шнека і ножа.



Більшість моделей в наборі мають два сита з діаметром отворів – приблизно 3 мм і 7 ​​мм. Деякі моделі, такі, наприклад, як Zelmer 887,84 / ZMM1084S мають 3 типи. Такий набір дозволяє готувати фарш з різним ступенем помелу, в залежності від ваших уподобань.

Функціональні можливості м’ясорубок

Як уже згадувалося вище, сучасні м’ясорубки використовуються не тільки для приготування м’ясного фаршу. Конструкції оснащені спеціальними насадками, які дозволяють регулювати ступінь, до якої продукт повинен бути змолоти. Багато моделей використовуються не тільки для подрібнення м’яса, але ідеально підходять для подрібнення риби, твердого сиру. Міцний металевий шнек забезпечує надійне просування продукту і роботу без особливих зусиль.

За допомогою відповідних насадок також можна зробити макарони або печиво, а також приготувати кебі або домашню ковбасу. Виготовлення ковбаси в домашніх умовах є дуже цікавим заняттям. При цьому ви будете в курсі, з чого складається ковбаса, і самостійно можете регулювати її складу за своїм смаком, експериментуючи зі своїми власними пропорціями різних видів м’яса і спецій.

Функціональні можливості м'ясорубок

Функціональні можливості м'ясорубок

Вони також дозволяють подрібнювати овочі і фрукти. Деякі моделі можуть мати в комплекті кавомолку, соковижималку для фруктів і цитрусових.

Функціональні можливості м'ясорубок

Сучасні м’ясорубки мають багато цікавих функцій. Що ще пропонують виробники? Майже кожен пристрій обладнано підносом, на якому можна зручно розмістити продукти, призначені для подрібнення. Комплект також включає в себе штовхач, який дозволяють ефективно молоти м’ясо.

функція реверс. На жаль, іноді буває так, що в пристрій поміщається занадто великий шматок продукту. Тоді буде корисна функція «реверс», тобто обертання шнека в зворотному напрямку, яка розблоковує прилад. За допомогою цієї опції, з камери можуть бути видалені, також кісточки або хрящ, які блокують пристрій. Цю функцію також можна використовувати для більш ретельного перемолу продукту.

Скільки швидкостей повинна мати електрична м’ясорубка? Стандартні моделі мають 3 швидкості. Цього цілком достатньо для побутових приладів. Швидкість може бути змінена за допомогою кнопки, яка розташована на корпусі.

Сучасне пристрій дуже зручне у використанні. РК-дисплеї деяких моделей полегшують керування процесом, а також показують час роботи і інформують про різні проблеми.

Який фірми краще купити м’ясорубку електричну?

Вибираючи електричну м’ясорубку, яка краще ціна і виробник моделі мають також для нас важливе значення. За такий пристрій доведеться заплатити від 1700 р. (За моделі фірм SUPRA, Ротор) до 16000-17000 р. (За деякі моделі фірм BORK, Philips, Panasonic, Gorenje, Kenwood). Але, варто зауважити, що для звичайних потреб сім’ї можна придбати модель середнього рівня за 7000-9000 р., Як, наприклад, м’ясорубка Braun G1300, потужністю 800 Вт, яка переробляє 1,5 кг / хв м’яса. Серед виробників лідирують також Zelmer, Kenwood, Moulinex і Bosch.

Огляд популярних моделей електричних м’ясорубок

  • Електрична м’ясорубка Zelmer 987,80. Цей пристрій є передовим видом домашньої техніки. Її потужність становить аж 1900 Вт, що дозволяє змолоти 2,3 кг продукту всього за одну хвилину. Пристрій обладнаний трьома гратами різних розмірів і подрібнювачем з чотирма барабанами для приготування стружки, нарізки на шматочки і протирання. Цікавою функцією є соковижималка для м’яких фруктів і спеціальна насадка для вичавлювання соку цитрусових фруктів з м’якоттю. Виробник також передбачив кавомолку з жорнами для тих, хто любить мелений кави.Електрична м'ясорубка Zelmer 987,80
  • Електрична м’ясорубка Bosch MFW67440. Модель має потужність 700 Вт, а її продуктивність становить до 3,5 кг м’яса в хвилину. Завдяки хорошій продуктивності можна дуже швидко приготувати їжу для великої кількості гостей або членів сім’ї. У комплекті є три решітки – діаметром 3 мм, 4,5 мм і 6 мм. Це дозволяє регулювати ступінь подрібнення м’яса, в залежності від страви. Також в комплекті є подрібнювач з 4-ма типами ріжучих пластин, насадки для приготування кебе і домашньої ковбаси. Камера для помолу має розмір 8 см.Електрична м'ясорубка Bosch MFW67440
  • Електрична м’ясорубка Redmond RMG-1205-8-E. Модель має номінальну потужність 700 Вт, а максимальну потужність 2000 Вт. Її продуктивність становить 2,7 кг м’яса в хвилину. У комплекті з пристроєм 3 решітки з отворами різного діаметру, насадки для кеббе і ковбаси, 3 терки для фруктів і овочів, подрібнювач і соковижималка для отримання соку з м’яких фруктів і овочів. Пристрій має функцію безпеки, яка захищає двигун від перевантаження і функцію реверсу.Електрична м'ясорубка Redmond RMG-1205-8-E
  • Мясорубка Kenwood MG700. Модель є пристроєм з двигуном потужністю Потужність 2000 Вт. В результаті продуктивність становить до 3 кг м’яса в хвилину. Набір містить 3 решітки з різними діаметрами отворів – 8 мм, 4,5 мм і 3 мм. Крім того, набір включає в себе насадки для виготовлення ковбаси і кеббе. Пристрій має 2 швидкості і функцію реверсу. Важить 7,3 кг.

На ринку також є багато інших моделей електричних м’ясорубок, які не поступаються вищевказаним за технічними характеристиками. Яку б ви модель не вибрали, вона стане великою помічницею на кухні і дозволить частіше готувати смачні домашні страви. М’ясорубка виявляється дуже корисним придбанням для багатьох. Вона не тільки дозволяє подрібнювати м’ясо, а й вичавлювати сік або подрібнювати овочі і фрукти, робити домашні ковбаси.

Тому, якщо ви вивчаєте електричні м’ясорубки, які краще, відгуки користувачів, зверніть також увагу на відповідність ціни тим параметрам, які ви хочете отримати. Чи не кожній родині потрібен професійний прилад, але і сильно економити теж не варто, так як погана якість матеріалів може привести до швидкого зносу і поломки техніки.

Електрична м’ясорубка – це дуже корисний пристрій, яке повинно бути на кухні. Звичайно, ви можете купити рубане м’ясо в магазині, але його якість залишає бажати кращого. В даний час ці передові багатофункціональні прилади можуть не тільки молоти м’ясо, а й кави, віджати сік, або подрібнити овочі. Яка найкраща м’ясорубка електрична для вас, залежить від потреб вашої родини.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *