Як правильно вибрати вбудовується духову шафу



Перші печі, використовувані стародавніми єгиптянами і римлянами, будували з цегли і каменю. Сьогодні важко уявити кухню без печі. Різні пристрої дозволяють запікати м’ясо, рибу, готувати печеня, пироги, пекти хліб, бісквіти, обробляти їжу паром, навіть здатні самоочищатися від забруднень.

Купуючи нову кухонну техніку або змінюючи струмінь, стоїть питання вибору відповідає потребам нової побутової техніки. Варто дізнатися, як правильно вибрати духову шафу електричний вбудовується для кухні, чим відрізняються різні моделі і вирішити, які функції стануть у пригоді, а якими можна знехтувати.

Переваги електричних духовок

Іноді за різними причинами люди відмовляються від використання природного газу, вибір падає на духовки, що працюють від електрики. Іноді в квартирах з природним газом люди часто вважають за краще вибрати духові електричні шафи, які мають низку незаперечних переваг, у порівнянні з аналогами, що працюють на газі.

Електродуховки мають більш широкий функціонал:

  • різні режими випічки,
  • розігрів,
  • розморожування,
  • режими для підйому дріжджового тіста,
  • конвекція,
  • вбудовані мікрохвилі,
  • система самоочищення.

Хоча ціна обслуговування електричних моделей найчастіше вище, вони користуються більшою популярністю.

Види електродуховок

Виробники пропонують широкий асортимент електричних духових печей. Щоб вирішити, яка духовка краще, потрібно розібратися з різними варіантами печей.

  • Якщо потрібно заощадити простір – замість двох приладів (духовка і мікрохвильова піч) варто вибрати вбудовується духову електрошафа з функцією 2-в-1, що має додатково функції мікрохвильової печі. У багатофункціональної духовці можна випікати блюда, розігрівати їжу.
  • Приготування їжі на пару забезпечать моделі парових печей, які готують страви в паровому режимі. Досить, заповнивши водою певну ємність, включити піч.

На пару готують моделі:

  • Electrolux EOA3414AOX,
  • Samsung Dual Cook BQ1VD6T131,
  • Electrolux EOB6631BOX,
  • Amica EB71123A + Integra Steam.

Розміри

Необхідно правильно вибирати духовий електрошафа за параметрами. Важливо проаналізувати наші можливості з точки зору розмірів. Розмір підбирають до габаритів кухні, індивідуальних потреб. Варіантів не багато.

  • Стандартні печі мають ширину від 59 до 60 см, вони з успіхом вбудовуються в стандартні підлогові тумби, придатні для виконання більшості потреб стандартної сім’ї.
  • Широкі духовки (шириною 80 см і більше) знадобляться великій родині, або якщо існує необхідність запікати їжу великих розмірів. Якщо кухня простора, призначена для частого приготування їжі у великих обсягах, доцільно вибрати духову шафу збільшеного розміру.
  • Міні-шафи. Іноді місця мало, доводиться вибирати компактні моделі. Для невеликої кухні можна вибрати електричний шафа компактного розміру, меншої висоти. Висота моделі може становити 45-50 см.

Способи вбудовування

Існує 2 способи вбудовування:

  • традиційний – вбудована духовка розміщується безпосередньо під стільницею, під поверхнею;
  • вертикальний – піч вбудовується в кухонну шафу окремо від варильної панелі, часто її розміщують на рівні рук, зверху розміщується мікрохвильова піч.

Направляючі, листи, спосіб управління

Піч повинна бути простою у використанні. Вибираючи обладнання, потрібно приділити увагу типу направляючих:

  • традиційні роликові напрямні часто замінюються зручними телескопічними рейками – їх легко витягти, перевіряючи ступінь пропікання тесту, м’яса;
  • напрямні карго дозволяють дістати весь деко.

Зазвичай в комплекті присутні листи, решітки – різні виробники роблять листи різних розмірів.



Який вибрати спосіб управління? Деякі сучасні печі мають панелі, як смартфони, можуть управлятися сенсорно. Прихильники традиційних рішень можуть вибрати моделі з механічними поворотними ручками-регуляторами.

Як вибрати духовку за способом нагріву?

Існує кілька способів нагрівання:

Більшість сучасних духових шаф оснащені функцією конвекції.

Що таке ефект конвекції?

Піч включає нагрівач і вентилятор, що забезпечує рівномірну циркуляцію повітря, рівномірний розподіл температури всередині камери випікання. Конвекція особливо корисна при випіканні на декількох рівнях.

Переваги конвекції:

  • блюда випікаються рівномірно,
  • їжа не пригорає,
  • блюда отримують кращий смак,
  • тривалість випічки з режимом конвекції стає коротшим, знижується споживання енергії.

Способи очищення

Очищення духовки складна, неприємна. Ручне очищення змушує рідше використовувати духовку, щоб рідше чистити. Існують моделі з легкоочіщаемой емаллю. Щоб зробити приготування їжі легким, приємним, виробники побутової техніки створили самоочищаються духові шафи. Існують печі з наступними автоматичними системами очищення:

  • очищення паром: Потрібно налити воду на деко або в спеціальний контейнер і активувати очищення. Усередині печі генерується пар, що сприяє розм’якшенню забруднень – жиру, бруду. Потім потрібно протерти поверхню камери мокрою серветкою.
  • піроліз – очищення при високих температурах – до декількох сотень градусів за Цельсієм. Піроліз вважається дуже ефективним. Через 30-40 хвилин бруд згорить дотла. Після закінчення очищення, досить зібрати згорілі залишки вологою серветкою.
  • каталітична очистка включає використання каталітичних вкладишів пористої структури, розташованих усередині печі. Вкладиші поглинають жир, домішки. Після закінчення випічки досить включити очищення. Духовка нагрівається до 220-350 ° C, бруд окислюється. Картриджі-вкладиші миються в посудомийній машині.

Підтримувати в чистому стані дверцята духовки допомагає покриття AntiFingerprint, завдяки якому не видно відбитки пальців.

Додаткові можливості печі

  • Автоматичні програми допоможуть готувати певні страви. Кулінарові не доведеться вибирати температуру приготування конкретного блюда. Досить включити відповідну програму (піца, торт, хліб, курка).
  • Підтримка тепла, підігрів – дозволяє їжі довше зберігати тепло, не піддаючись впливу дуже високої температури. Їжа не підгорить, що не пересушити.
  • Dual Cook – дає можливість випікати 2 страви одночасно при різних температурах, не побоюючись змішування запахів. Функція дозволяє використовувати тільки одну зону печі, яка швидше прогрівається, дозволяючи економити електроенергію.
  • Таймер – дозволяє встановити кінець випічки на певний час. Після закінчення зазначеного терміну, піч вимкнеться автоматично.
  • Випічка на декількох рівнях дозволяє за один прийом спекти кілька різних страв, розташувавши на різних рівнях.
  • Швидкий нагрів (так званий бустер) – корисний, якщо потрібно швидко розігріти духовку до необхідної температури.
  • Веретено – дозволяє смажити м’ясо, обертаючи, рівномірно прожарюючи.
  • Термощуп. Що таке термощуп в духовій шафі? Це спеціальний датчик, який контролює температуру всередині приготованих страв, дозволяє правильно спекти курку, шматок смаженого м’яса.
  • Відтавання, розморожування – корисна функція, якщо забули дістати з морозилки м’ясо. Духовка допоможе продукт швидше розморозити.
  • «Піца» – функція стане в нагоді любителям італійської піци, піца вийде правильно запеченої, хрусткою.

Безпека

Сучасні печі мають різні функції, що забезпечують безпеку людей, збереження меблів:

  • Холодні дверцята складається з декількох стекол, зовнішнє скло максимально нагрівається до 50 °, навіть при роботі при дуже високих температурах.
  • Холодний корпус – забезпечується завдяки руху повітря навколо внутрішніх стінок корпусу, це корпус не нагріється, дозволяючи зберігати кухонні меблі від руйнування.
  • Автоматичне вимикання – стане в нагоді кожному, якщо протягом тривалого часу не почати готувати після того, як, наприклад, пройде час, піч вимикається.
  • Блокування від випадкового включення – завдяки комбінації кнопок дитина не зможе самостійно включити духовку.
  • Блокування дверцят корисна для сімей з маленькими дітьми, дозволяє запобігти можливості відкривання дверей дитиною.
  • Блокування зміни налаштувань – досить включити цю функцію, і дитина не зможе змінити встановлені настройки, наприклад, змінити температуру.

Монтаж

Модель для вертикальної установки вимагає залишити місце з тильного боку шафи – близько 90 мм.

Чи існують протипоказання для розміщення духової шафи пліч-о-пліч з холодильником? Теоретично, немає. Слід пам’ятати – додаткове джерело тепла може збільшити енергоспоживання холодильника.

Скільки коштує вбудована духовка?

  • Прості моделі можна знайти за ціною 9000 рублів. Пристрій може мати гриль, конвекцію, кілька найпростіших додаткових функцій, наприклад, розморожування. За таку ціну не варто очікувати наявність автоматичного очищення.
  • Духовку з функцією каталітичного очищення можна придбати за 13000 рублів.
  • Моделі з функцією піролізу коштують близько 20000 рублів.
  • Електричний паровий духову шафу обійдеться в 25000 рублів і вище. Дорогі моделі включають можливість підйому тесту при 40 градусах, мають функції зниження енергоспоживання.
  • Духовий електрошафа з функцією СВЧ варто 28000-30000 рублів.
  • Найдорожчі моделі парових печей з мікрохвильової функцією, пиролитической очищенням обійдуться в 100000-150000 рублів.

Який фірми вибрати духову шафу? Бажано вибирати техніку перевірених виробників, які позитивно зарекомендували себе, що надають тривалу гарантію.

Відгуки про конкретну модель, особливості експлуатації можна залишити в формі коментарів.

Як вибрати духовку – відео



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *