Як вибрати електрогриль для будинку?



Приготування на грилі стає популярним. Цей захоплюючий процес разом з приготуванням шашликів – улюблена розвага на пікніках. З настанням теплої погоди з дач, котеджів поширюється смачний запах смаженого м’яса, овочів. Найчастіше ми смажимо традиційні шашлики. Однак, все частіше електричні мангали і грилі стають головними героями пікніків. Електрогрилі не вимагають розпалювання, нагляду, очищення поверхні дуже проста.

Який вибрати гриль електричний для будинку, рейтинг моделей, на що важливо звернути увагу при виборі? Давайте уважно вивчимо їх різновиди, перш ніж зробити вибір.

Переваги використання гриля

Смажені бутерброди, сосиски, яйце, біфштекс – такий апетитний сніданок сім’ї. Щоб не витрачати дорогоцінний час варто вибрати побутову техніку, що дозволяє скоротити тривалість приготування їжі, підвищити її якість. Полиці магазинів побутової техніки ломляться від різних типів обладнання. Гриль – чудово пристрій, що дозволяє приготувати смачні страви. Перед покупкою, варто подумати, які параметри повинен мати гриль домашній електричний. Існує кілька різновидів грилів, в яких слід розібратися, щоб зробити правильний вибір.

Якісна грільніца електрична домашня дозволить готувати:

  • різні види смаженого м’яса,
  • смажити рибу,
  • грильована овочі,
  • робити бутерброди.

Ми можемо використовувати його для швидкого приготування або щоб приготувати вишукану вечерю. Запікання – набагато більш здоровий спосіб приготування їжі, ніж жарка, смак запеченої їжі незрівнянно краще.

Який електрогриль краще вибрати – з гратами або пластиною?

У класичних грилях доступна тільки решітка. У разі електричних грилів можна вибрати пластину зі спеціальними канавками. Обидва рішення мають переваги, недоліки.

  • Решітка. Багатьом важлива сама атмосфера. Пристрій з гратами зовні схоже на звичайний гриль на деревному вугіллі, це багатьом подобається.
  • рифлена пластина. У звичайних грилях жир капає на вугілля, в електричних – на нагрівач. Після декількох жарок доведеться відмивати нагрівач від пригорілого жиру, що не дуже приємне заняття. Деталі можна мити в посудомийній машині. При використанні рифленою пластини, жир по жолобках стікає в спеціальний контейнер. Після приготування їжі можна вилити жир, уникнувши неприємної необхідності очищення нагрівача. Ще одна перевага пластини – продукти не прилипають до поверхні.

Настільний або стоїть окремо?

Асортимент електричних грилів настільних та окремо стоячих стає все ширше. Грилі відрізняються розміром, зовнішнім виглядом.

Настільні електричні міні-грилі

Настільні моделі дають можливість грильована м’ясо безпосередньо на кухонному, обідньому столі. Це потрібно робити з дотриманням заходів безпеки. Обережно слід ставитися до участі в процесі, знаходженню поруч маленьких дітей. Поверхня решітки дуже гаряча, нічим не прикрита, апетитні овочі, м’ясо спокушають малюка схопити їжу прямо з розпеченої поверхні. Настільний домашній гриль для стейків досить компактний, підходить для випічки м’яса на невелику кількість людей.

Настільна грільніца, фото

Отдельностоящие моделі

Окремо стоїть гриль – велике за розміром пристрій, пристосований для розміщення на терасах, в садах, на відкритих просторах. Велика площа дозволяє легко спекти багато порцій продуктів для великої групи людей. Потрібно враховувати необхідність наявності подовжувача, дістаючи до найближчої розетки. Техніку великого розміру зберігати на маленькій кухні досить проблематично.

Відкритий або закритий?

Електричні грилі мають перевагу в порівнянні з традиційними вугільними мангалами – дозволяють вибрати, яким чином приготувати страви – у відкритій версії або закритою.

Відкрита модель – переваги, недоліки

Прихильники класичної версії гриля виберуть відкриту модель. В процесі бенкету всі хочуть дивитися на процес обсмажування м’яса. Важливе значення для атмосфери має запах, легко поширюється навколо у відкритій моделі. Недолік рішення – необхідність перевертати м’ясо на іншу сторону. Якщо забути перевернути продукти, блюдо підгорить з одного боку, і залишиться сирим – з іншого.

Закритий гриль притискної – переваги, недоліки

Закрита модель нагадує сендвіч-мейкер. М’ясо поміщається на одну нагрівальну пластину, притискається зверху другий пластиною. Ми не відчуємо дуже інтенсивний запах смаженого м’яса, аромат затримається в приладі. З іншого боку, м’ясо прекрасно підсмажиться рівномірно по обидва боки, без необхідності перевертати. Це зручне, практичне рішення.

Закритий прес гриль тефаль, фото

Що таке раклетніца?

Гриль-раклетніца не такий популярний. Хоча це багатофункціональний гриль. Експерти вважають – мода на раклетніци попереду. Раклетніца – це поєднання класичного барбекю з плитою з можливістю складання невеликий міні-запіканки.

Раклетніца включає:

  1. на вершині знаходиться нагрівальна плита великої площі поверхні, яка використовується для класичного приготування на грилі м’яса, овочів;
  2. під пластиною існує простір з місцем для декількох невеликих сковорідок, покритих тефлоном.

Раклетніцу ставлять на стіл, все люди отримують можливість скласти власний пиріг і поставити запікатися під плиту.

Слід дотримуватися обережності – не заповнювати сковорідки занадто високо, в іншому випадку вміст може легко вилитися. Традиційно найбільш важливий інгредієнт, який використовується в раклетніце – сир. Після випічки запіканок, ми компонуємо їх з основними інгредієнтами запеченими на верхній частині плити.

Вибір оптимальної потужності

Ніхто не любить довго чекати, поки приготується їжа. Особливо, якщо гості постійно запитують, коли приготується їжа. Звичайно, неможливо прискорити процес приготування м’яса. Підвищення температури – простий спосіб спалити м’ясо. Можна заощадити багато часу, підготувавшись до смаження. Процес підготовки може зайняти досить багато часу, що залежить від потужності гриля.

  • Якщо потужність мала, доведеться довго чекати;
  • Якщо потужність дуже висока, пристрій нагріється швидше, перш ніж ми встигнемо принести їжу.

Найбільш поширені електро грільніци потужністю 800-2500 Вт. Найменшу потужність мають раклетніци. Ціна на пристрій потужністю 1000-1400 Вт набагато нижче, ніж на більш потужні моделі. Але низька ціна відіб’ється на тривалому часу прогріву. Модель хорошої якості потужністю понад 2000 Вт коштує в 2-2,5 рази дорожче моделі потужністю 1000 Вт.

Наявність різних програм

Ринок пропонує широкий асортимент контактних грилів, оснащених автоматичними програмами. Вони дорогі, але мають ряд переваг. Такі прилади призначені для кулінарів, які роблять перші кроки в смаженні на грилі. Кожен зможе спекти ковбасу, куряче філе. Однак, не так легко приготувати морепродукти, Панін. Для новачків пропонуються автоматизовані програми, в яких встановлені необхідні параметри приготування страв:



  • час;
  • температура приготування.

Програма встановлена ​​і працює автоматично, ми можемо зробити щось інше. В кінці роботи техніка подасть звуковий сигнал. Можна вибрати різні програми:

  • гамбургер;
  • приготування яловичини;
  • жарка птиці;
  • жарка риби;
  • жарка овочів;
  • розморожування замороженого м’яса.

Контроль температури

Класичний гриль на деревному вугіллі не надає можливості контролю температури, як і недорогі електричні моделі. Заплативши додаткові гроші, можна придбати прилад з контролем температури. Важко очікувати, що кожне блюдо готується на грилі відмінно в будь-яких умовах.

Для кожного продукту існує оптимальний температурний режим приготування:

  • овочі потрібно випікати при низьких температурах;
  • смажити рибу, птицю, морепродукти слід на середніх температурах;
  • високі температури придатні для приготування м’яса, наприклад, свинини.

Цікаве рішення – покажчик рум’янцю м’яса. У відкритому грилі легко контролювати стан прожарювання, в закритих здійснювати контроль складніше. Часто відчиняються кришки може знизити температуру випічки. Індикатор показує ступінь обсмажування скоринки м’яса:

  • делікатно запечена,
  • середня,
  • сильно засмаженою.

Догляд, очищення

Багато хто любить смажені страви. Але ніхто не любить прибирання після приготування їжі. Якщо не змити жир з поверхні приладу після використання, в наступний раз старий жир прилипне на запечені страви. Відмінний варіант – придбання приладу, частини якого придатні для миття в посудомийній машині:

  • нержавіюча решітка,
  • нержавіючі ножі, виделки, лопатки, щипці для перевертання продуктів.

Практично рішення, коли жир не капає прямо на нагрівач. На жаль, нагрівач доведеться чистити вручну. Тому краще вибирати модель з нагрівальної пластиною, а не гратами. Нагрівальна пластина, що складається з 2 частин, поміститься в посудомийну машину.

Додаткові функції

Гриль – пристрій з відносно простою конструкцією. Деякі моделі, особливо дорогі мають цікаві, технологічно просунуті функції. Додаткові функції можуть значно полегшити приготування їжі, зменшити тривалість випічки. Популярні такі функції:

  1. Вимірювання товщини м’яса – товсті шматки м’яса вимагають більшої тривалості підсмажування, тонкі – значно меншого. Правильно вибрати тривалість приготування самостійно складно, це може зробити розумна побутова техніка. Деякі грилі обладнані можливістю автоматичного вимірювання товщини шматка м’яса. Прилад вимірює товщину м’яса, вибирає тривалість приготування.
  2. Регулювання положення верхньої пластини – у закритих грилів верхня пластина повинна мати шарнір для установки її в будь-якому положенні. Тоді можна вибрати, наскільки близько до їжі повинна знаходитися верхня пластина.
  3. вимикач. Не кожна модель оснащена спеціальною кнопкою для включення / вимикання. Якщо немає окремої кнопки, прилад вимикається після відключення кабелю від мережі. Це рішення незручно, може заважати приготування їжі.
  4. Деякі моделі мають кришки, що нагріваються при роботі, що може викликати опіки. Варто уважно вивчити параметри, зазначені в інструкції.

Додаткові аксесуари

Після вибору типу електричного барбекю, вивчення найбільш важливих параметрів, функцій, потрібно подумати про додаткові зручності для приготування. Це невеликі предмети, істотно допомагають готувати страви.

  • Лопатки, щипці – коли шматки м’яса шиплять на гарячій плиті, є обмежені секунди, щоб привернути їх на іншу сторону. Не завжди можна використовувати металеві столові прибори, легко дряпають тефлонове покриття. Для тефлонового покриття існують спеціальні лопатки зі стійкого до високої температури матеріалу, що не дряпає чутливу оболонку пластини.
  • Щітка для чищення решітки, гриля полегшує очищення забрудненої поверхні, видаляючи залишки їжі, сухий, спалений жир, що залишився після смаження. Інструмент виготовлений з нержавіючої сталі, довговічний.
  • Можуть стати в нагоді інші прилади, аксесуари: кисть, шпильки, вертіла, тримачі для утримання кукурудзи.
  • Книга рецептів – складно відразу стати майстрами приготування м’яса, риби. Якщо не вистачає знань, досвіду, ми зможемо отримати вигоду з книги рецептів, підготовленої виробником для обраної моделі приладу. Зазвичай такі книги містять цікаві, перевірені рецепти.

Рейтинг грилів 2017-2018

Нижче представлений рейтинг популярних електрогрилем для домашнього використання.

  1. Tefal GC2050 Minute. Модель характеризується досить пристойною потужністю – 1600 Вт, великий поверхнею нагріву, позитивними відгуками користувачів.
  2. Tefal GC6000 Classic XL 800 – абсолютний хіт, один з кращих грилі. Володіє високою потужністю – 2000 Вт, велику поверхню нагріву, відтік жиру, соків, триступеневу регулювання температури. Гриль зі знімними панелями, придатними для миття в посудомийній машині. Єдиний недолік моделі – висока ціна.
  3. Philips HD4467 / 90. Пропозиція дешевше, добре обладнане. Потужність складає Потужність 2000 Вт. Регулювання температури в 3 етапи, простір для скручування кабелю (що важливо для багатьох користувачів).
  4. Philips HD 4469/90. Пропозиція не найцікавіше, своєрідна маркетингова пастка. Гриль в порівнянні з попередником не відрізняється нічим важливим, але ціна вище. Причини – прикріплена ручка, яка займає зайве місце, і цифровий годинник, які легко замінити на недорогий таймер.
  5. Gorenje KR 2000. Модель має велику площу поверхні, потужність 2000 Вт, зворотну поверхню нагріву (гладку, з надрізом), 3-ступеневий контроль температури, забезпечена тефлоновим лотком. Ціна відносно невисока.
  6. Tefal GC702D – інноваційна моделей. Має потужність 2000 Вт, індикатор рівня прожарювання, 6 програм, датчик вимірювання товщини смаженого м’яса, прилад адаптується до смаку кожному людини.

Ціни на електричні грилі стартують від 1000 рублів для простих приладів, доходять до 30000-40000 рублів за сучасний високопотужні моделі, грилі-раклетніци, шашличниці. Ціна залежить від:

  • моделі,
  • марки,
  • якості використовуваних матеріалів,
  • споживання енергії.

Визнані, мають незаперечну репутацію грилі стануть вдалим вибором, дають впевненість, що виробники використовували безпечні для здоров’я покриття, а приготована їжа смачна і корисна.

Відгуки

Відгуки про різні грилях можна залишити в коментарях.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *