Кавомолка електрична – як вибрати?



Кавомолка електрична - як вибрати?

Кавомани знають, що смак і аромат напою буде найкраще, якщо зерна подрібнені безпосередньо перед приготуванням кави. Для цінителів покупка меленої кави, не кажучи вже про розчинну, є злочином проти вишуканого напою.

Щоб швидко і без зайвих зусиль самостійно змолоти зерна знадобиться кавомолка електрична, як вибрати правильно такий пристрій, які є види кавомолок, яку вибрати кавомолку ручну або електричну і на що звертати увагу при покупці – про це піде мова в даній статті.

Види кавомолок

кавомолка електричнаСьогодні, коли наша життя насичене подіями і швидкий темп задається з раннього ранку, багатьом людям важко собі уявити ранок без чашечки смачного і ароматного кави, що бадьорить.

Що може бути прекраснішим будильником, ніж запах свіжозвареної кави? Цей чудовий напій дає нам заряд енергії для роботи.

Перед тим, як вибрати кавомолку електричну для будинку, варто розібратися в особливостях купованого пристрою, його видах і функціях.

На ринку доступні два види кавомолок – ручна і електрична, крім того, електрична має кілька різновидів. Давайте розглянемо їх докладніше.

Ручні

Коли мова йде про кавомолці, нам пригадується образ старого обладнання, яке в даний час є скоріше елементом дизайну інтер’єру, ніж практичним девайсом.

ручні кавомолкиРучні млинки в більш сучасній формі як і раніше доступні на ринку. Серед знавців кави можна зустріти шанувальників цього девайса, для яких цінний сам процес приготування напою. Мелену каву вручну вважається більш ароматним.

Втрата певної кількості аромату в Електрокавомолки відбувається через нагрівання зерен при тривалому подрібненні. Ручні кавомолки є низькошвидкісним пристроєм, в якому жорна наводяться в рух за допомогою кривошипа. Було розраховано, що для приготування однієї чашки кави буде потрібно від 60 до 70 оборотів ручки. Доступні на ринку моделі цих пристроїв мають також унікальний зовнішній вигляд і часто є декоративним елементом інтер’єру кухні.

електричні

Простіші у використанні – це електричні моделі. Такі млини не вимагають оборотів ручок. У них можна також встановити ступінь, до якої повинні бути змолоті кавові зерна. Доступні наступні види електричних кавомолок:

  • Ударні кавомолки ножового типуУдарні кавомолки ножового типу – помел зерен здійснюється ротаційним ножем, в деяких моделях можуть бути встановлені два ножа. Це найменш дорогі моделі, але знавці кави вважають їх не кращим варіантом, так як кавовий порошок, що виділяється під час помелу, впливає на кислотність кави. Сам кави нагрівається і випаровується його аромат. Крім того, ступінь помелу в них регулюється часом роботи пристрою, тобто чим довше працює ніж, тим дрібніше помел, але при цьому з’являється нерівномірний помел, що також несприятливо позначається на якості напою. Ударні млини можуть, однак, використовуватися для подрібнення інших зернових і спецій. Це вибір для менш вимогливих любителів цього напою, які шукають недороге і універсальний пристрій.
  • Кавомолки з жорнами – принцип їх роботи аналогічний тому, який використовується в ручних моделях: зерна перетираються між двома дисками-жорнами (плоскими і конічними). Такий спосіб дозволяє легко відрегулювати ступінь помелу, а також дозволяє кави зберегти його смакові якості.Кавомолки з жорнами
  • Електричні кавомолки з ЖК-дисплеєм – група сучасних пристроїв, керованих комп’ютером, які дозволяють не тільки встановити ступінь помелу, але і час.Електричні кавомолки з ЖК-дисплеєм

Конструкція кавомолок

Замислюючись над тим, як правильно вибрати кавомолку електричну для будинку, варто приділити увагу вивченню особливостей конструкції окремих моделей, щоб вибрати той варіант, який буде виконувати всі необхідні нам функції. Кожна кавомолка включає такі складові частини:

  • корпус, в якому знаходиться механізм, що меле;
  • контейнер, в який надходить змелений кави;
  • кнопки або ручки, яким приводиться в дію механізм.

Ручні моделі також мають ручку для установки ступеня помелу. Розглянемо ці елементи.

Механізм кавомолок

Найважливішим, безумовно, є механізм подрібнення. Він складається з ножа або жорен.

Жорна, як вже зазначалося вище, бувають двох видів, розглянемо їх докладніше.

  • плоскі жорна складаються з двох дисків, між якими перетирається зерно.
  • конічні жорна також містять дві деталі, тільки вкладені одна в іншу, при цьому обертається тільки внутрішній жорно, перетираючи зерно про зовнішній.

Виробники запевняють, що тип жорен не має значення. Можна лише зауважити, що моделі з плоскими жорнами крупніше, ніж моделі з конічними.

Який вибрати механізм електричної кавомолки? Багато людей вважають, що механізм жорен є найкращим, тому що при його експлуатації буде отриманий більш стійкий аромат, так як зерна в процесі помелу практично не нагріваються. Мінусом цього рішення вважається більш висока ціна пристрою.

Переваги кавомолки з механізмом жорен

Якщо ви справжній цінитель кави, при покупці цього пристрою варто інвестувати в конструкцію високого класу, яка буде успішно служити протягом тривалого часу. Жорна, перш за все, дуже міцні, що в деякій мірі забезпечують матеріали, з якого вони виготовлені. Таким чином, жорна повинні бути зроблені з матеріалів, які покажуть найбільший опір до стирання. Додатковою перевагою є їх гофрована поверхня, що прискорює і покращує сам процес подрібнення.

Також великою перевагою конструкції є можливість легко регулювати режим роботи. Звичайно, діапазон регулювання залежить від моделі, але в основному є можливість вільно встановлювати не тільки ступінь подрібнення, але і швидкість руху жорен. Найчастіше рекомендується проводити подрібнення при низькій швидкості, це пояснюється трьома основними аргументами:

  • при повільно помоле кави в набагато меншому ступені нагрівається;
  • кількість пилу при повільному помелі мінімально, що важливо, так як пил дає гіркоту;
  • жорна в такому випадку зношуються повільніше, і прилад ефективно працює протягом тривалого часу.

У разі ударних кавомолок, механізм складається з ножа, який обертаючись, змелюють зерно. Їх недолік полягає в тому, що в процесі подрібнення проводиться кавова пил, яка впливає на смак і якість кави, а також за рахунок нагрівання втрачається частина аромату.

Таблиця порівняння ударних кавомолок і моделей з жорнами

Ударні або ножові
З жорнами
недорогий і універсальний прилад (може обробляти інші зернові культури і спеції) змелюють, а не ріжуть кави меле зерно на нерівні частини можна легко відрегулювати помел створює багато кавовій пилу під час подрібнення проводиться незначна кількість кавовій пилу сприяє більш високій кислотності напою коштують дорожче, ніж ударні моделі під час подрібнення кави нагрівається і втрачає свій природний смак і аромат кави не нагрівається під час подрібнення і не втрачає аромат

Контейнер для кави

Важливим елементом кожної моделі також є контейнер для меленої кави. Особливо важливим є його розмір. Велика ємність дозволяє довше працювати приладу без необхідності спорожняти контейнер в ході помелу. Найбільш поширені моделі мають контейнери з ємністю від 50 до 250 грамів. Контейнер також повинен бути герметичний.

Зерна засипаються в контейнер для помелу, він повинен мати кришку. Величина контейнера для помелу визначає, скільки кави можна змолоти за один раз. У продажу є моделі, які вміщують до 1,5 кг зерен.

Додаткові елементи і їх функції

Слід також звернути увагу, чи має млин додаткові функціональні можливості:



  • Елементарні антиковзні ніжки є необхідністю в цьому приладі.
  • Стане в нагоді також регулятор ступеня помелу зерен.
  • Деякі виробники пропонують пристрої, які дозволяють поміщати в них ріжок, який потім поміщають в кавоварку. Це значна перевага, на яке слід звернути увагу власникам комбінованих кавоварок.

Потужність, швидкість (обороти) і продуктивність

Це найбільш важливі параметри електричних кавомолок:

  • потужність електричної кавомолки, яку можна зустріти в продажу може бути в межах 200-900Вт.
  • Швидкість (кількість оборотів). При виборі кількості оборотів електричної кавомолки слід дотримуватися помірності. Занадто багато оборотів за хвилину провокує нагрівання кави, в результаті сильного нагріву він може втратити цінний аромат.
  • Продуктивність електричної кавомолки. Продуктивність є параметром, який говорить нам, скільки кави здатна подрібнити дана модель в хвилину. Хорошим результатом вважається значення в діапазоні від 130 г / хв.

Кілька порад про те, як вибрати хорошу електричну кавомолку

  • Компактна електрична кавомолка повинна мати конічні жорна. У разі більшого пристрої краще вибрати модель з плоскими жорнами.
  • Ударна модель буде краще працювати, коли у неї є подвійні ножі.
  • Жорна або ножі повинні бути виготовлені з нержавіючої загартованої сталі або кераміки. Слід також звернути увагу на якість корпусу і контейнерів.
  • Контейнер повинен бути місткий і герметичний. Його видалення і вставка не повинні викликати проблем. Контейнер для помелу зерна повинен бути великий, щоб користувачам не часто доводилося видалити з нього воду.
  • Електрична кавомолка повинна мати низьку швидкість і потужність більшу, ніж 100 Вт. Продуктивність пристрою знаходиться під впливом його потужності, швидкості і розміру жорен або ножів.
  • Хороша електрична кавомолка повинна мати функцію регулювання ступеня помелу. Регулювання може бути плавною або поетапної. Плавне регулювання дозволяє домогтися тонкого подрібнення. Ступінь подрібнення регулюється за допомогою кільця, колеса або однієї з численних програм.
  • Електрична кавомолка повинна мати автоматичне вимикання, програмування і захист від пуску без кришки, яка закриває контейнер для зерна.

Кофемолка ручна або електрична – що вибрати?

Ручні кавомолки являють собою пристрої з низькою швидкістю. Їх жорна пускає в хід рукоятка. Ручна кавомолка перемелює каву рівномірно. Мелена кава матиме насичений аромат, так як він не нагріється під час процесу подрібнення і збереже свій первинний смак і аромат.

На жаль, в ручній кавомолці буде відносно грубий помел. Це великий недолік цього типу обладнання, так як в ній буде важко розмолоти каву для певних типів кавоварок (наприклад, еспресо). Сам процес помелу також займає набагато більше часу і досить виснажливий.

Електричні кавомолки є більш функціональними, ефективними і зручними у використанні.

Огляд моделей електричних кавомолок

Хороші електричні кавомолки можна подивитися в реченні таких компаній, як Bosch, Severin, Eldom, DeLonghi і Krups. Є й дешевші моделі. Одне можна сказати напевно – мелений кави не йде ні в яке порівняння з тим, що довгий час зберігається в молотом вигляді, і любителям ароматного і смачного напою варто всерйоз задуматися про придбання кавомолки. Розглянемо деякі моделі електричних кавомолок, починаючи з найпростіших і недорогих ударних кавомолок ножового типу.

Електрична кавомолка Livstar

Це одна з найпростіших моделей. Кавомолка Livstar в нижній частині пристрою містить двигун потужністю 100 Вт, який відповідає за роботу ножа у верхній частині. Роторний ніж для подрібнення кавових зерен поміщений в ємність з нержавіючої сталі.

Акрилова прозора кришка забезпечує захист від висипання кави під час процесу подрібнення. На кришку треба натиснути під час використання пристрою. Модель доступна в цікавому розмаїтті кольорів, так що відмінно підійде по дизайну до будь-якої кухні.

Електрична кавомолка Tiross TS 531 і TS 532

З це моделлю можна успішно працювати однією рукою. Модель фірми Tiross трохи вище, ніж попередня – її висота становить 18 см. Одним з основних переваг є можливість приховати кабель в базовому блоці. Обслуговується пристрій однією кнопкою, яка чутлива до тиску, таким чином можна контролювати ступінь помелу.

Лезо з нержавіючої сталі працює в контейнері, який може вмістити 50 г кавових зерен. Пристойна потужність пристрою (150 Вт) гарантує помел будь-якого виду зерна. Модель має нескользящие ніжки для запобігання ковзання апарату по столу під час роботи.

Електрична кавомолка Botti Cafferossa

Марка Ботті, безумовно, відома деяким дамам, які можуть бути знайомі з іншою продукцією домашнього вжитку даного бренду. У цій моделі є щось, що привертає до себе увагу з першого погляду. А саме нетрадиційний дизайн. Пристрій виконаний у вигляді невеликого, ребристого циліндра.

Контейнер для помелу може помістити 65 г кавових зерен, але модель здорово справляється також з помелом горіхів і всіх видів спецій. Двигун потужністю 160 Вт може працювати з твердими видами сировини. Більш того, помел відбувається в дуже короткий проміжок часу. З метою безпеки запуск пристрою можливий тільки із закритою кришкою.

Електрична кавомолка Clatronic 3307

Форма цієї моделі нагадує футуристичну капсулу ракети. Ударний механізм забезпечує дуже швидке подрібнення кави. Контейнер і ніж виготовлені з високоякісної нержавіючої сталі. Прозора кришка не тільки захищає від висипання кави, але і допомагає зберегти аромат свежесмолотого зерна.

Зміною часу роботи, можна змінювати ступінь помелу. Двигун має пристойну потужність – 120 Вт.

Електрична кавомолка Botti Caffeseco

kofemol9Інший продукт фірми Ботті має гладкий дизайн і в той же час є надзвичайно функціональним. Сріблястий корпус прекрасно вписується в кухню, де у вас є інші пристрої в аналогічному кольорі.

Пристрій високої потужності (160 Вт), тому помел кави здійснюється дуже швидко. Двухкрильний ніж працює під прозорою кришкою, через яку можна спостерігати за помелом партії.

Електрична кавомолка Bosch MKM 6003

kofemol10Відомий виробник побутової техніки фірма Bosch також забезпечує надійний помел. Про високу якість моделі МКМ 6003 свідчать не тільки матеріали, але і дуже потужний двигун. Пристрій має потужність 180 Вт. Корпус виконаний з високоякісного пластику, в той час як двухкрильний ніж, який відповідає за помел кавових зерен, виконаний з нержавіючої сталі. Пристрій може працювати тільки після закриття кришки.

Електрична кавомолка DeLonghi KG 79

Конструкція з механізмом жорен є надійною і ефективною системою, яка гарантує професійний результат: рівномірно подрібнює і зберігає аромат кави. З двигуном потужністю 110 Вт, процес подрібнення відбувається досить швидко.Електрична кавомолка DeLonghi KG 79

Навіщо купувати кавомолку?

Це абсолютно необхідний інструмент для кожного любителя кави. Якість напою багато в чому залежить від кавомолки. Хороший мелений кави чистий, позбавлений зайвої терпкості і гіркоти. Найцінніші якості кави, а саме його смак і аромат випаровуються після декількох хвилин помелу. Тому варто приділити трохи часу і виділити суму на покупку гарною кавомолки. Знавці напою, безумовно, будуть відчувати різницю між кавою, отриманим після подрібнення в дешевій ударної моделі або в моделі з механізмом жорен, нехай навіть ручний.

Перед покупкою слід добре вивчити свої потреби, особливо любителям еспресо: для цього типу кави вам потрібна кавомолка, яка перемелює зерна досить дрібно, бажано з функцією регулювання ступеня помелу. Хороша кавомолка повинна бути виготовлена ​​з міцного матеріалу, а її розмір варто вибирати відповідно до потреб сім’ї. Також, вибираючи електричну кавомолку, варто приділити увагу наявності зручних функцій: регулювання помелу, легкий монтаж і демонтаж контейнера.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *