Огляд фінської коптильні HANHI для квартири і дачі



Сьогодні ми розглянемо домашню коптильню, яку можна застосовувати не тільки на дачі, але і в квартирі. На особливу увагу заслуговує коптильня гарячого копчення, яка називається «HANHI» (Ханхой), фінського виробництва. Як коптильні використовується ємність циліндричної форми. На кришці є дерев’яна ручка. Отже, висота пристрою становить не більше 50 сантиметрів. У діаметрі – не більше 30 сантиметрів.

Огляд фінської коптильні HANHI для квартири і дачі

Максимальна маса – п’ять кілограмів. У коптильні обов’язково є піддон для жиру, деко, на який будуть викладатися продукти, а також шланг, через який відводиться дим. Зрозуміло, є інструкція з експлуатації коптильні. В якості палива обрана тріска з яблуневого дерева.

Огляд фінської коптильні HANHI для квартири і дачі

Перед тим, як почати приготування страв, коптильню потрібно добре промити. Нагрівати коптильню можна на будь-який грубці, крім індукційної печі. Дно коптильні досить товсте. Для копчення беремо всім відоме м’ясо курки. Попередньо тріска замочується у воді.

Огляд фінської коптильні HANHI для квартири і дачі

Читайте також: Коптильня з підручних засобів

Тріски, які готуються заздалегідь, акуратно рівним шаром викладаються на дно коптильні. У коптильні в центрі є металевий прут, який утримує всі частини всередині пристрою. Над тріскою розташовується піддон для жиру.

Огляд фінської коптильні HANHI для квартири і дачі



Коптильня встановлюється на розігрітій плиті. Кришка щільно закручується. Приєднується шланг, який потрібно вивести у вікно або в вентиляційний канал в квартирі. На перший погляд, може здатися, що немає гумки для герметизації між кришкою і самої коптильнею. Виявляється, що роль пробки грає вода. На кришці є спеціальна ємність, куди заливається вода – гідрозатвор. Через водний стовп не проходить дим.

Огляд фінської коптильні HANHI для квартири і дачі
Гідрозатвор дозволяє користуватися коптильнею в приміщенні

Копчення проходить правильно і акуратно. Іноді чути потріскування. Це тріщать прогріваються тріски. Для того щоб перевіряти температуру всередині коптильні, встановлений термометр. Можна відкривати пристрій і дивитися якість приготованого продукту, а можна і не робити цього.

Дивіться корисне відео: комплектація фінської коптильні Hanhi

Отже, можна сказати, що коптильня гарячого копчення під назвою «Ханхой» дозволяє коптити не тільки м’ясо, а й рибу або сало. При цьому сучасні технології дозволяють створити бездоганний смак всіх продуктів, які готуються в домашній каганці.

Недоліків практично немає в даній каганці. Дим виходить з пристрою через спеціальний шланг, однак приємний аромат копчення все одно варто в приміщенні. Копчення можна виконувати в будь-який час року – хоч взимку, хоч влітку. Стильний дизайн пристрою завжди буде виглядати на будь-який дачної кухні.

Недоліком може вважатися тільки вартість. За «Ханхой» потрібно заплатити приблизно 9000 рублів. Читайте також більше інформації в рубриці про коптильнях і копченні



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *