Сорт цибулі Бамбергер: опис, відгуки дачників



Лук сорти Бамбергер виведений селекціонерами з Голландії. Цей сорт дуже люблять дачники і господині, оскільки він нескладний у догляді і має середньоранніх дозрівання. Цибулина округло витягнутої форми, тому її дуже зручно тримати в руці при нарізанні. Кожна цибулина важить приблизно 70-80 грам. Тема цієї статті – цибуля Бамбергер, опис сорту, відгуки – допоможе вам ближче пізнати особливості вирощування цього ароматного і смачного рослини.

Сорт цибулі Бамбергер: опис, відгуки дачників
Лук Бамбергер, опис сорту, відгуки

Сорт Бамбергер – як виростити на дачі?

Шкурка сорти Бамбергер відрізняється жовто-золотистим кольором. М’якоть, дуже соковита, і має білий колір. Цей сорт стійкий до утворення стрілок, а якщо цибуля правильно зберігати, то він збереже свої смакові якості до наступного року. Для того щоб отримати хороший урожай, потрібно дуже уважно поставитися до вибору посадкового матеріалу. Якщо севок має якісь дефекти або сліди гнилі і цвілі, то такий матеріал висаджувати не можна. Найкращий розмір севка для посадки – це 2 – 3 сантиметри. Матеріал до сантиметра не дасть великих плодів, а севок більше 5 сантиметрів відразу піде в стрілку. Хороший матеріал для посадки повинен бути золотистого кольору і шелестіти при пересипанні.

Сорт цибулі Бамбергер: опис, відгуки дачників

Перед посадкою лука необхідно:

  • Прогріти насіння. Щоб цибуля не пішов стрілкою потрібно прогріти посівний матеріал перед посадкою. Це необхідно для того, щоб запустити процеси росту. Прогрівати потрібно на сонці або біля батареї. У більш теплому місці цього робити не варто. Як тільки, земля прогріється і буде не менше 12 градусів можна висаджувати севок. За кілька годин до посадки варто замочити посадковий матеріал в розчині марганцю або купоросу, або в звичайному солоному розчині. Це необхідно, для того щоб знищити хвороботворні мікроорганізми, «дрімаючі» під шкіркою рослини.
  • Загартувати посадковий матеріал. Фахівці вважають, що найкращий урожай цибулю дає тоді, коли він був посаджений в зиму. Зазвичай це роблять за 2-3 тижні до настання холодів. Такий посадковий матеріал встигає вкоренитися до холодів, але не встигають піти стрілками. За зиму у цибулі утворюється хороший імунітет, і він вбирає достатньо вологи, для того щоб дати соковитий і смачний урожай.
  • Підготувати грунт. Перед посадкою грунт необхідно скопати і закласти добрива. І обов’язково прибрати всі бур’яни. Посадковий матеріал потрібно закопувати на глибину 3-4 сантиметри. Відстань між цибулинами має бути не менше 10 см. А між рядками доходити до 20 см. Тоді рослини будуть вільно розвиватися, і ви отримаєте хороший урожай.

Сорт цибулі Бамбергер: опис, відгуки дачників



Догляд за цибулею Бамбергер

Після висадки земля повинна бути замульчувати. Це допоможе вберегти посів від засихання і залишиться достатньо вологи. Лук необхідно поливати за нормою два місяці після посадки два рази в тиждень, і періодично рихлити землю, щоб біля коріння було достатньо кисню, і не утворювалася жорстка кірка на поверхні грунту. Пізніше потрібно скоротити полив рослин, для того щоб ріпка не стала водянистою, адже таким чином, будуть зіпсовані її смакові якості і погіршиться можливість зберігання. У процесі росту прийнято обробляти посіви засобом від шкідників.

Сорт цибулі Бамбергер: опис, відгуки дачників

Вперше обробка рослини цієї культури через половину місяця після висадки. Це можна зробити гноївкою або курячим послідом. На кожен квадратний метр має припадати до 10 літрів розчину. Через 3 тижні потрібно здійснити підживлення, в якій міститься багато азоту.

Коли збирати врожай? У серпні або на початку вересня цибулю викопують і сушать на відкритому повітрі, бажано під навісом. Сушать до тих пір, поки шийка лука не стане сухою, а шкірка буде золотистого кольору. Тягнути з прибиранням не варто, оскільки може початися повторний ріст коренів, а такий лук буде зберігатися набагато гірше. Сподіваємося, що наша стаття – цибуля Бамбергер: опис сорту, відгуки – виявиться вам корисною. Рослина має приємний смак і підходить для консервації, смаження, салатів. Простіше кажучи, він універсальний. За ним просто доглядати, він добре зберігатися, а виростити його може навіть зовсім недосвідчений дачник.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *